Hogy van a puncid?

Posted on
Úgy érzem, írnom kell arról, mennyire fontos, hogy az “ép testben, ép lélek” azt is jelenti, hogy a nemi szervünk is rendben van. Még mindig az a tapasztalatom, hogy tabu beszélni az intimegészségünkről, pedig hogyan is lehetnél jól nőként, ha a puncid nem boldog? Én hiszem azt, hogy ha van valamilyen elakadásod a nőiségeddel, szexualitásoddal kapcsolatban, annak lenyomata van a jónidban. 

 

Amióta az önismeret útját járom, az egyik legnagyobb felfedezésem az volt, hogy a rohanó hétköznapokban, mennyire megfeledkezünk kapcsolódni nőiségünk koronájával, a jóninkkal. Most megosztok veled pár olyan dolgot, amik segíthetnek abban, hogy kialakíthass egy valóban varázslatos és gyümölcsöző kapcsolatot vele. 

 

Kezdd a napot jóni-meditációval

Mi lenne, ha reggel, mielőtt a telefonodhoz nyúlsz, először megérkeznél a testedbe?

Vegyél pár mély levegőt, miközben elengedsz minden mérgező gondolatot. Szívd magadba a jelent, mialatt a kezed a szíveden pihen. Hangolódj a szívdobogásodra és csak hagyd, hogy megérkezz. Vegyél fel egy számodra kényelmes pozíciót, akár ülve, akár fekve majd helyezd a kezeid a méhedre. Most úgy lélegezz, hogy a befelé áramló, éltető oxigén elárassza ezen területed. Képzeld el, hogy fény és szeretet áramlik be a petefészkeidbe, a hüvelyedbe. Lásd meg, milyen csodálatos a jónid, ahogy szeretve van. Tartson ez a gyakorlat, addig ameddig jól esik. Hidd el, hogy már 5 perc elteltével érezni fogod a testedben végbemenő pozitív változásokat. Ha végeztél, akkor próbáld megfogalmazni, vagy csak megfigyelni, hogyan érzed magad. Ennek az élénkítő meditációnak köszönhetően kényeztetve lesz az egész tested és felébred benned a feminin energia, amely gyógyító hatással lesz rád.

 Ne használj intim mosakodót

A puncid egy nagyon intelligens szerved, hiszen önmagát tisztítja, így nincs szükség arra, hogy különféle szappanokkal tisztálkodj. Ezek a szerek csak felborítják a hüvelyflórád egyensúlyát. Érintsd őt mindig szeretettel és hagyd, hogy természetesen legyen jól. Hidd el, hogy meg fogja neked hálálni, ha bízol a működésében. Kövesd nyomon a ciklusodon belül, ahogy a nyákod változik, vedd az ujjaid közé, tapintsd meg, szagolj bele, hiszen ez vagy te. Tükrözi a termékenységed, a jelenlegi állapotod.Bízz a puncidban!

Nem szeretnélek befolyásolni, de az én személyes véleményem az, hogy ne mérgezd magad feleslegesen fogamzásgátló gyógyszerekkel. Tudom, hogy ez a legkényelmesebb módja a védekezésnek, de leállítja a menstruációd, azaz a tested természetes körforgását. Hatással van a libidódra, megzavarja a test ösztrogén- és progeszterontermelését és még sorolhatnám. Számos mellékhatása közismert. Ha rám hallgatsz, akkor bízol annyira a testedben, hogy működhessen magától.Kényeztesd magad jóni-tojással

Évek óta az életem szerves része a jóni-tojás. Ez egy olyan csodálatos eszköz, amely ásványból készül, így 100 % természetes. Segített abban, hogy megismerjem, aktivizáljam a gátizomzatom, ezzel figyelve az intimegészségemre. A rendszeres használat következtében egyre érzékenyebbé válik a hüvelyem, ami segít a magasabb orgazmusszintek megtapasztalásában és megtartásában. Kapcsolódom a nőiségemhez, önmagamhoz. Felszabadulttá váltam a szexuális kapcsolódásaimban. Ha szívesen olvasnál róluk bővebben, akkor ebben a korábbi blogbejegyzésemben megteheted.

 

 

Fontos, hogy figyelj a jónid hangjára, mert üzen neked. Mindig tájékoztat és segít abban, hogy felismerd a félelmeid, vágyaid és ki is fejezhesd azokat.

 

Ha szeretnéd felmérni, hogy milyen a kapcsolatod vele, akkor válaszold meg magadnak ezeket a kérdéseket.

  • Szoktál figyelni a puncid jelzéseire? Ha igen, mik azok?
  • Szeretettel gondolsz rá?
  • Szoktad simogatni, megmasszírozni?
  • Szoktad “ok nélkül” megérinteni? Ha igen, szeretettel teszed?
  • Érzékeny a puncid az érintésekre? Mik azok a részek, amik a legérzékenyebbek és mik azok, amik a legkevésbé?
  • Tudod, hogyan szeret általad érintve lenni?
  • És más által milyen érintések esnek jól neki?
  • Szoktad dicsérni a puncid? Ha igen, akkor mivel? Miért szereted?

 

Ha gondolod, oszd meg velem a kérdésekre adott válaszaid, hogy aztán megoszthassam nőtársainkkal névtelenül ezeket a felismeréseket. Légy magaddal teljesen őszinte!

 

Szeretettel ölellek,

Barbi

2 thoughts on “Hogy van a puncid?

 1. Nem fogok pont a kérdéseidre válaszolni, de pár észrevételemet szívesen leírom. Azt hiszem mindig hasznosabb, ha önmagát vizsgálja valaki, mert mások észrevétele befolyásolhatja.
  – minél több jellemvonást találtam a puncimra, és kezdtem figyelni, hogy mikor jó neki, annál jobban láttam, hogy önmagam jellemzem. Nem csak kinézetre, érintésre, de viselkedésben is, pl úgy, ha elkap a hév, és hagyom a puncim/magam durván kezeltetni -, akkor nem könnyű visszatalálni ahhoz, ami megszokott módon, saját ütememben/érzékeimmel a csúcsra repít
  – jelzéseire mindig figyelek, persze, mikor rándul össze, mikor kezd nedvesedni, olykor le is ellenőrzöm, milyen a nedv, ami “olajozza”
  – legérzékenyebb belül, a kisajkak belső része, legkevésbé kívül, főleg, ha bundás 🙂 de ennek is megvannak a maga előnyei, mint kellemes érintés, plusz illatkavalkád
  – rájöttem hogy majdnem ugyanannyira fontos, hogy mit érzékelek az ujjaimmal, mint az érzet amit okoznak
  – napi szinten majdnem, alsóneműn keresztül, markolgatni, domborulatokat simogatni, megszagolni van kedvem, és olyankor feltámad bennem a vágy, -szeretet, mondhatni- magam iránt,.. nem tudom máshogy megfogalmazni, de aztán nehéz leállni, hogy ne folytassam…
  – hogy mit szeretek mástól, az még, most így 38 éves koromban is egyre több felfedezésre vár…

  PS. Egyszer használtam egy fonal nélküli, nagyobb, mahagóni obszidián jóni tojást és ijesztően hamar eltűnt bent… megijedtem, hogy nem jön ki… aztán lenyugodtam, és “kitojtam” segítség nélkül 🙂 nem is volt nehéz. Majd még próbálkozok.

  1. Köszönöm szépen neked az őszinte soraidat, nagyon jó volt olvasnom téged. Remélem még hasonló csodás felfedezésekben lesz részed és használd bátran a jóni-tojásod.
   Ölellek,
   Barbi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.