GYIK

 • 1. Jóni-tojások
Expand All | Collapse All
 • 1. Mi is az a Jóni-tojás?
   

  A Jóni-tojások olyan hüvelysúlyok, amelyek kristályból készülnek, emberi kéz által csiszolva, ezáltal 100% természetesek. Funkciójuk, hogy a hüvelybe helyezve segítsenek a medencefenéki izomzat megerősítésében, illetve a tudatos koordináció megtanulásában. A gyakorlatok energetizálják az alhasi zónát, fokozzák a vérkeringést. Az élénkebb vérkeringés ellenállóvá tesz a fertőzések és gombás megbetegedések ellen, segít a kontinencia megtartásában, és megelőzi a szervsüllyedést.

  A rendszeres intimtornázás során megtanulod majd az egyes izmokat szabályozni és a szexuális élvezetek szolgálatába állítani.
  A jóni-tojás segítségével növelni tudod a szexuális érzékenységedet és orgazmuskészségedet. Sőt: az izmok erősítése révén penetráció nélkül is átélheted a vaginális orgazmust. Ezenfelül segít szerető kapcsolatot kialakítani közted és a puncid között, ugyanis a legtöbb nőnek a funkcionalitástól eltekintve nincs is viszonyuk vele. Növeli a természetes kenést, még a menopauza után is.  Növeli a libidót, felébreszti érzékiségedet, javít általános közérzeteden. A gyakorlatok közben kellemes érzés járja át tested egészét, ami annak köszönhető, hogy a tojás le-föl járásával izgalmi állapotot okoz, illetve a kristályok pozitív rezgéseinek. A szent tojásokkal végzett gyakorlatok célja a test szexuális régióinak erősítése, a szexuális energia áramának biztosítása.

  Fontos, hogy a hüvelybe ne helyezz olyan anyagot, aminek eredete nem tisztázott, ugyanis az sokaknál irritációt okozhat. A Jóni-tojások viszont természetességük miatt nagyon preferáltak, illetve közismert tény, hogy ezek a kristályok különböző frekvenciájú rezgéseket bocsátanak ki magukból.
  Mivel az emberi szervezet egyes szervei is sajátos frekvenciájú rezgéssel működnek, így a megfelelő rezonanciájú kövekkel harmonizálhatod, gyógyíthatod azokat.

   

  Was this answer helpful ? Yes / No
  Viewed 311 Times
 • 2. Milyen kristályt válasszak?
   

  Ez a leggyakrabban feltett kérdés. Először is, a választott Jóni-tojás típus teljesen a te személyes választásod. Javaslom, hogy intuitív módon hagyd, hogy a kristály kiválasszon magának. Kérdezd meg magadtól - milyen kristályt érezek magaménak? Ebben segíthet a szín, egy érzés, vagy a kristályok tulajdonságai.

  Fekete Obszidián: Földelő, védő kő. Tisztít és véd a negatív energiától. Aktiválja és stimulálja az Fő Csakrát. Szexuális trauma gyógyító.

  Nefrit Jáde (sötétebb zöld): Egészség és a vitalitás. Jólét. Bőség. Negatív energia elűzése, pozitív bevonzása. Termékenység. A vese egészsége.

  Rózsakvarc: feltétel nélküli szerelem. Együttérzés. Béke. Megbocsátás. Önszeretet, önelfogadás. Meggyógyítja a szív Csakrát. Összeköti a szívet a Jónival. Vigyázz a szerelmi partneredre.

   

  Was this answer helpful ? Yes / No
  Viewed 334 Times
 • 3. Milyen méretű tojást válasszak?
   

  Általában a közepes méretű tojás a legideálisabb a nők számára.

  Ha azonban volt már hüvelyi szülésed, vagy hüvelyi problémáid vannak, akkor a hármas szett jó választás lehet. Ez a szett 3 különböző méretű tojást tartalmaz, egy kicsit -egy közepest -és egy nagyot, így könnyedén ki lehet próbálni mind a három méretet. A szettet össze is lehet válogatni, akár 3 különböző kristályból is állhat, így mindegyik tojás energiáival meg lehet ismerkedni, illetve te magad is nyomon tudod követni a bekövetkező pozitív változásokat.

  Was this answer helpful ? Yes / No
  Viewed 390 Times
 • 4. Miért hasznàljak Jòni-tojàst a gàtizomtorna vègzèse közben?
   

  Ha a bicepsz izmaidat szeretnéd erősíteni, akkor is súlyokat használsz. Miért ne tennéd ugyanezt a hüvely izmaid erősítésének érdekében? A hüvely izmai olyanok, mint bármely más izom a testben. Csak azért, mert ez egy szexuális szerv, nem jelenti azt, hogy meg kell tagadnunk a lehetőséget, hogy erős, tónusos és egészséges legyen.

  Fontos azonban a fokozatosság. A Jónidban is lehet izomlázad, ha megerőlteted az izmaid.

  Was this answer helpful ? Yes / No
  Viewed 318 Times
 • 5. Milyen előnyei vannak a Jóni-tojással végzett gyakorlatoknak?
   

   

  • Segít kapcsolódni a gáttájéki területhez, majd aktivizálni az ott lévő izmokat
  • Segít a medencealapi izomzat erősítésében
  • Segíti a hüvely képzését a szüléshez és az izmok felépítését a szülés után
  • Növeli a természetes kenést, még a menopauza után is
  • Növeli a libidót, felébreszti az érzékiségedet
  • Segít a hormonális egyensúly létrejöttében
  • Ellenállóvá tesz a fertőzésekkel szemben
  • Segít megelőzni az elöregedést, amely során a medencealapi szervek összeomlanak, mivel az izmok elsorvadnak a “nem-használat” következtében
  • Segít a kontinencia megtartásában, illetve enyhíti a már kialakult inkontinenciát
  • Növeli az orgazmuskészséget, javít a minőségén
  • Javítja az általános közérzetet, boldogsághormont termel
  • Segít a hüvely érzékenyítésében, az ott lévő blokkok oldásában
  Was this answer helpful ? Yes / No
  Viewed 311 Times
 • 6. Milyen gyakran használjam a Jóni-tojást?
   

  Az elején naponta/másnaponta 10-15 perc Jóni-tojással végzett gyakorlást szoktam javasolni. Fontos, hogy mértékletes legyél, hiszen a hüvelyben lévő izmaid is meg tudod erőltetni, ami semmiképpen sem tesz jót. Ha már úgy érzed, hogy nem okoz gondot 10-15 percig megtartani a tojást, akkor fokozatosan növelheted az időt.

  Az egyedüli szabály az, hogy a Jóni-tojás mindig csak annyi ideig legyen bent, amíg az kellemes érzéssel jár és úgy érzed szükséged van rá.

  Was this answer helpful ? Yes / No
  Viewed 457 Times
 • 7. Milyen feladatokat tudok elvégezni a Jóni-tojással?
   

  A Jóni-tojással végzett gyakorlatok alapja a gátizomzat megerősítése. Amint felhelyezed a tojást, a súlya miatt az az érzésed, mintha ki akarna esni, ezért automatikusan összeszorítod azokat az izmokat, amiket edzened kell a megerősödés, ruganyosság elérésének érdekében.

  Was this answer helpful ? Yes / No
  Viewed 507 Times
 • 8. Hogyan helyezzem fel a tojásom?
   

  Fontos, hogy a tested felkészült legyen a befogadásra. A gyakorlatot kezdheted mellmasszázzsal, vagy a Jónid stimulálásával. A lényeg, hogy ellazult állapotban helyezd fel a Jóni-tojást. Nem kell a tojást a méhnyakig feltolni, elég ha enyhe nyomást gyakorolsz rá és csak egy ujjpercnyire helyezed fel, hogy az izmok tudjanak dolgozni.

  Was this answer helpful ? Yes / No
  Viewed 547 Times
 • 9. Segítség, nem érzem a tojásom!
   

  Először is, ne aggódj! Teljesen normális, hogy nem érzed folyamatosan a tojást, hiszen az hosszútávon zavaró is lenne. A Jóni-tojás segít érzékenyíteni a hüvelyed, hiszen a legtöbb esetben azért nem érzed egyáltalán a tojás jelenlétét, mert érzéketlen a vagina a sok blokk miatt, illetve a különböző vibrátorok alkalmazása is állhat a háttérben, mert használatukkal egyre több stimulációra van szüksége a Jónidnak ahhoz, hogy orgazmusod legyen.

  Másodszor, ne add fel! A tojást legalább naponta (néhány percig) használd, és fokozatosan fokozódik az érzés. Jógázás/meditálás közben is tudod használni a tojást.

   

  Was this answer helpful ? Yes / No
  Viewed 529 Times
 • 10. Hogyan tisztítsam a Jóni-tojásom?
   

  Első használat előtt:

  Sterilizáld! Forralj fel annyi vizet, amennyi ellepi a tojásod, tegyél hozzá 1-2 evőkanál tengeri/himalája sót, majd pár perc elteltével helyezd bele a jóni-tojásod, pihentesd benne 5-10 percig. Ezután mosd le hideg vízzel.

  Közvetlenül a használat előtt:

  Meleg vízzel kezeld, mert így nem lesz majd hideg a feljuttatáskor.

  Használat után:

  Tartsd meleg, folyó víz alá, ügyelve arra, hogy a lyukat is átöblítsd. Mosd át organikus szappannal, vagy almaecettel. Tartsd a követ egy kis tasakban, vagy lezárható dobozban.

  Fontos, hogy a tojásod mindig tiszta legyen, és gondoskodj arról is, hogy a követ újra és újra energetizáld. Energetizálni teliholdkor tudod, ha kiteszed a szabadba.

   

  Was this answer helpful ? Yes / No
  Viewed 366 Times
 • 11. Hogyan tudom energetizálni a Jóni-tojásom?
   

  Rendszeresen meg kell tisztítani a tojásokat energetikusan, mert elnyelik a sok energiát. Semlegesíteni többféleképpen tudod:

  • ♦ Teliholdkor hagyd kint egy éjszakára, akkor is, ha felhős az égbolt.
  • ♦ Öblítsd, vagy áztasd tengeri sós vízbe.
  • ♦ Hagyd kint a napsütésben. (Csak rövid ideig, mert a Nap kiszívhatja a színét)
  • ♦ A kristályok használatának maximalizálása érdekében minden alkalommal közöld a szándékod a kővel. A  kristályok szívérzékeny szándékkal programozhatók. Egyszerűen zárd be a szemed, helyezd a tojásod a kezedbe és mondd el neki, hogy miben kéred a segítségét.
  • ♦ Tartsd biztonságos helyen, mondjuk hálószobádban. Fontos, hogy csak te érintkezz velük. Ha mégis más     kezébe kerülne, tisztítsd meg az előbb felsoroltak alapján.
  Was this answer helpful ? Yes / No
  Viewed 276 Times
 • 12. Mikor nem ajánlom a Jóni-tojás használatát?
   

  Várandósság ideje alatt:

  Várandósság ideje alatt nem optimális a Jóni-tojás használata, mivel méh összehúzódásokat is okozhat, amely veszélyes is lehet. Ha azonban a fogantatás előtt rendszeresen használtál Jóni-tojást, akkor kipróbálhatod, hogy a viselése kellemetlen, vagy kellemes. Ha jól eső a használata és konzultáltál a nőgyógyászoddal erről, akkor fokozott óvatossággal használhatod ezidő alatt is.

  Menstruáció ideje alatt:

  A menstruáció ideje alatt nem veszélyes a Jóni-tojás használata, azonban nem javaslom. Jobb, ha ilyenkor hagyjuk kiürülni a szervezetünket egyéb ingerlések nélkül.

  Méhsüllyedéskor:

  Méhsüllyedés esetén Jóni-tojás használatát csak akkor javaslom, ha erről konzultáltál a nőgyógyászoddal, aki segíthet a megfelelő méret, súly kiválasztásában is.

  Hüvelyi fertőzéskor:

  Ha bármilyen kismedencei fertőzésed van, akkor ezidő alatt NEM szabad használni a Jóni-tojást. A fertőzést kezelni kell a gyakorlat megkezdése előtt.

   

  Was this answer helpful ? Yes / No
  Viewed 604 Times