Jóni-tojás

Mi fán terem a jóni-tojás?

Sokat gondolkodtam azon, mit is írhatnék elsőként. Arra a döntésre jutottam, belevágok a közepébe és mindjárt egy teszttel indítanék.

 1. Álló testhelyzetben nyúlj egyik ujjaddal a hüvelyedbe.
 2. Szoríts rá az izmaid segítségével majd osztályozd le, milyen erős a szorításod 1-5 közötti skálán. (Ha szinte semmit sem érzel az az egyes, ha valamicskét tapasztalsz az egy hármas, ha magabiztosan rá tudsz szorítani  az ujjadra, az ötös)
 3. Meg tudod tartani ezt a szorítást 5 másodpercig?

Hogy miért kezdtem ezzel?

Azért, mert a medencealapi izomzat (amit a fent leírt módon tudsz tesztelni) egy tartólemezként terül el legfontosabb belsőszerveid alatt, így ennek tónusossága a kiegyensúlyozott és egészséges élet alappillére. Sajnos, az a személyes megtapasztalásom, hogy ma Magyarországon nem kap elég figyelmet az intimegészség. A fenti tesztet például kötelező lenne elvégeznie minden nőgyógyásznak a szülést követő hat hetes kontrollon. Nekem eddig egy nő ismerősöm sem számolt be arról, hogy ez megtörtént volna. De ugyanilyen fontos lenne ellenőrizni a szülést megelőzően is, hiszen egy egészséges gátizomzattal segítheted a teherbeesés valószínűségét, illetve a későbbiek folyamán a hüvelyi úton történő szülést.

De mégis miért ennyire fontos ez?

Azért, mert ha tested ezen apró része nincs rendben, azaz meggyengült állapotában van, akkor nem ajánlott semmilyen sporttevékenység végzése sem. Sem futás, sem hasizom gyakorlatok, stb. De nem ajánlott az sem, hogy hosszabb ideig nagy súlyt emelj, mert ezekkel csak tovább terheled az egyébként is gyenge izomzatod, amivel még többet árthatsz. A meggyengült gátizomzat főbb tünete a stresszinkontinencia, amikor vizeletcsepegést tapasztalsz köhögésnél, tüsszentésnél, ugrálásnál, erőkifejtés közben. De az elején nem feltétlenül jelentkeznek ezen problémák. Szóval, ha bármi arra utal, hogy ezen izomcsoportod nem elég erős, akkor az első és legfontosabb teendő, hogy regeneráld. Ez nagyon lényeges, ha szeretnél aktívan sportolni, vagy már sportolsz, a szülést megelőzően és azt követően is. Mivel ez a kis izomcsoport belül található, így a bekövetkező pozitív változások, az ahogyan egyre tónusosabbá és erősebbé válik, kívülről nem láthatóak, de érezhető életed megannyi területén, többek között szexuális életedben is.

Én azon nők közé tartozom, akik jobban szeretnek eszköz segítségével edzeni, így két évvel ezelőtt társamul az 5000 éves múlttal rendelkező Jóni-tojást választottam. A jóni-tojás kristályból, emberi kezek által készített medencealapi izomzat erősítő eszköz. A felhelyezést követően segít tudatosítani, majd aktivizálni a hüvelyedet alkotó izmokat. Rendszeres használatával hamarabb megtapasztalhatod a pozitív változásokat. Nagyon fontosnak tartom, hogy a hüvelybe ne helyezz olyan anyagot, aminek eredete nem tisztázott, ugyanis az sokaknál irritációt okozhat. A jóni-tojások viszont természetességük miatt nagyon preferáltak, illetve közismert tény, hogy ezek a kristályok különböző frekvenciájú rezgéseket bocsátanak ki magukból. Mivel az emberi szervezet egyes szervei is sajátos frekvenciájú rezgéssel működnek, így a megfelelő rezonanciájú kövekkel harmonizálhatod, gyógyíthatod azokat.

És, hogy mik azok a pozitívumok, amik a jóni-tojással végzett gyakorlatok által bekövetkeznek?

 • Segít kapcsolódni a gáttájéki területhez, majd aktivizálni az ott lévő izmokat
 • Segít a medencealapi izomzat erősítésében
 • Segíti a hüvely képzését a szüléshez és az izmok felépítését a szülés után
 • Növeli a természetes kenést, még a menopauza után is
 • Növeli a libidót, felébreszti az érzékiségedet
 • Segít a hormonális egyensúly létrejöttében
 • Ellenállóvá tesz a fertőzésekkel szemben
 • Segít megelőzni az elöregedést, amely során a medencealapi szervek összeomlanak, mivel az izmok elsorvadnak a “nem-használat” következtében
 • Segít a kontinencia megtartásában, illetve enyhíti a már kialakult inkontinenciát
 • Növeli az orgazmuskészséget, javít a minőségén
 • Javítja az általános közérzetet, boldogsághormont termel
 • Segít a hüvely érzékenyítésében, az ott lévő blokkok oldásában, amely elősegíti a hüvelyi orgazmus átélését

Úgy gondolom, annak érdekében, hogy kiegyensúlyozott, boldog életet élhess, szexuális értelemben is rendben kell lenned.

Hiszem, hogy ha kapcsolódsz nőiséged legfőbb jelképéhez, a vaginádhoz, ha a napi rutinod részét képezi, hogy ápold, akkor kiteljesedhetsz nőiségedben.

Hiszem, hogy a gáttájéki terület egészsége befolyásolja a szexuális élet minőségét, amely hatással van minden intim kapcsolódásra.

Ha szeretnél többet megtudni a jóni-tojásokról, a velük végezhető gyakorlatokról, akkor ezeken a helyeken megteheted:

By Oláh Barbara    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük