Rólam

 

 

 

“Hiszem, hogy egy napon az egész emberiség akként fogja tisztelni a Jónit, ami: a csodálatra méltó és kozmikus női öl, amelyből mindannyian származunk.”

Michaela Riedl

Oláh Barbara vagyok,

2014 októberében érkezett fordulóponthoz az életem, amikor megszületett a kislányom. Elkezdtem keresni önmagam, a helyem, a lényegem, amely keresés azóta is tart. A hogyan legyek “jóanya”, “jószerető”, “jónő” feladatkörök felfaltak. Az óriási megfelelési kényszeremnek köszönhetően nemhogy az összesnek, hanem egynek sem tudtam eleget tenni. És ekkor érkezett a hívás. Nem tudom honnan, vagy kitől, de éreztem, hogy mennem kell utána. Talán  a szerencsének, a sorsnak vagy Istennek köszönhető, de az utam pont a számomra megfelelő emberekhez vezetett. Jelenleg úton vagyok Önmagamhoz, a Nőiségemhez, a Szexualitásomhoz. Úton vagyok haza.

Szeretném, ha ezen a csodálatos utazáson nem csak egyedül vehetnék részt, hanem hozzám hasonló, utukat kereső nők is csatlakoznának. Ha létrehoznánk egy közösséget, amelyben segítjük egymást, hiszen valójában mindannyian ugyanazon problémákkal küzdünk, ki így, ki úgy. Nem titok, hogy elindulásomkor társamként egy ősi eszközt választottam, a Jóni-tojást, amelynek segítségével fizikálisan is közelebb kerültem magamhoz.

Remélem sikerül a társadalom által ránk kényszerített korlátokat átlépnünk és végre nem tabuként kezelni a szexualitásunkat, hiszen enélkül hiába is kezdünk bele bármilyen önismereti munkába.