Yoni talk -személyes visszajelzés

Yoni talk 1. – A jóni-tojás és én

A Yoni talk az újonnan induló blogbejegyzés sorozatom, ami azért jött létre, hogy te is részese lehess egy tabu és ítélkezésmentes közösségnek. Ennek a blogsorozatnak az a célja, hogy minél több nő vegye a bátorságot és írja meg a történetét, amióta rendszeresen használja a jóni-tojását, ezzel ösztönözve más nőket is. Itt olyan nők visszajelzéseit, megtapasztalásait olvashatod, akik felhatalmazták magukat a gyönyörteljes életre.

Fogadd szeretettel az első ilyen írást, az én megtapasztalásaimról:

A kislányom megszületése után nem sokkal rendeltem meg az első nefrit-jáde szettem. Hogy mi volt az én belső motivációm? Elsősorban a szexuális életem javítása. Akkortájt nem igazán voltak kielégítőek a szexuális kapcsolódásaim. Azt reméltem, hogy a puncim megedzésével minden jóra fog fordulni. Akkor még nem sejtettem, hogy egy tudatosan kialakított énidő, ami minden értelemben a nőiségem kiteljesedését, ápolását szolgálja, mekkora változásokat fog magával hozni a szexualitásomban, sőt az egész életemben.

Hogy mik is ezek a változások?

  • Az első  az volt, hogy a reggeli rutinom kibővült a jóni-jógával, ami egy meditatív intimtornázás a jóni-tojással, illetve mellmasszázzsal és méhmasszázzsal. Az elején nagyon robotosan, valamilyen leírás alapján kezdtem el ezeket a masszázsokat végezni. Ma már a belsőritmusomat hallgatva hangolódom testem minden apró részletére és kényeztetem önmagam kezeim gyengéd és erőteljes érintéseinek kellemes váltakozásával. Úgy érintem meg mindenem, ahogyan az mástól is jól esne. Ezzel az öngyönyör rítussal nyitom meg magam a jóni-tojás előtt és az új kezdet előtt, minden reggel. Ehhez már nem keresem az alkalmat, hiszen tudom, megérdemlem.

  • Elkezdtem követni a méhszájam cikluson belüli vándorlását, és a nyákom állagának változását. Az, hogy tudatosult bennem, mi zajlik a szervezetemben, óriási magabiztosságot adott életem minden területén, így a szexuális életemben is. Ez a magabiztosság segített az önelfogadásban és az önszeretetben is. Ekkortól kezdtem el valójában irányítani szex alatt. Ekkortól mertem kimondani, szeretettel kommunikálni, hogy mi az, ami jóleső, ezzel segítve önmagam és a partnerem is abban, hogy az orgazmusunk gyönyörrel társuljon.
  • Felismertem, megismertem majd meg is hallottam, hogyan szól hozzám a puncim. Mi az ő vágya, mikor áll készen a behatolásra. Ekkor ébredtem rá arra, hogy addigi életem során, hányszor hagytam, hogy előbb történjen a behatolás, hallgatva az agyamra, a testem helyett, mint azt kellett volna.

  • A jóni-tojás rendszeres használata segített tudatosítanom, majd aktivizálnom a gáttájéki izomzatom, amivel azidáig nem törődtem. Ez egy hosszú út volt és még mindig tart, még mindig fedezem fel minden apró zugát a hüvelyemnek. A medencealapi izomzatom aktivizálásával sokkal érzékenyebb lett a vaginám. Ennek köszönhetően az orgazmusaim minősége megváltozott. Sokkal kevesebbszer élek át olyat, ami csak a csiklómra terjed ki, ami egy letöltődő orgazmus. Ez most már az önkielégítéseimre is igaz, ami a legnagyobb kihívás volt számomra, hiszen valljuk be, hogy mi nők is, sok esetben csak hajszoljuk az orgazmust és minél hamarabb túl akarunk esni rajta, ahelyett, hogy időt és energiát fektetve önmagunkba, hagynánk, hogy önszerelmeskedés legyen a maszturbálás.
  • A jóni-jóga által alakult ki bennem a célnélküli szeretkezés iránti vágy. Hiszen minden alkalommal, amikor jóni-jógázom nincsenek elvárásaim önmagammal, vagy a jóni-tojással szemben, egyszerűen csak hagyom, hogy teljesen ellazulva, önmagamra hangolódva történjenek a dolgok. Ha ennek orgazmus lesz a vége, akkor az lesz, de ha egy szép szerelmes tánc, akkor az.
  • Megtanultam a légzésemet összehangolni a testem ritmusával, ami nagyon sokat számít mind a jóni-jóga, mind a szeretkezéseim közben. Segít valóban jelen lennem, nem elkalandoznom, hanem teljesen beleereszkednem az adott pillanatba. Segít kinyílnom, megmutatkoznom.
  • A kislányom születése után keletkezett egy kisebb méhszájsebem, amire akkor azt mondta nőgyógyászom, (2014 novembere körül) hogy nem szükséges műtéti beavatkozás, várjuk meg, hátha regenerálódik önmagától. Ez így is lett és körülbelül félév elteltével elmúlt. Akkor egy pici heg maradt rajta, ami engem semmiben sem zavart. A tavalyi évben egy másik nőgyógyászhoz jártam, aki nem tett említést a hegemre és nekem is feledésbe merült, mert nem volt vele semmilyen problémám. Most tavasszal visszatértem a régi nőgyógyászomhoz a szokásos évi rákszűrés miatt, aztán nagyító alatt szemügyre vette a dolgokat odabent. Pár perc elteltével feltett nekem egy kérdést: Barbara, magának volt a szülést követően méhszájsebe, igaz? Már semmi sem látszik belőle, a hege is teljesen felszívódott. Akkor nem tulajdonítottam ennek nagyobb jelentőséget, de aztán tovább gondoltam és rájöttem, hogy a nefrit-jádének bőrregeneráló hatása is van, így valószínűleg neki köszönhetem, hogy szépen meggygógyítta, regenerálta ezt a kis hegemet.

  • És végül a legfontosabb változás, amit elhozott magával a jóni-tojás és a jóni-jóga az az, hogy most neked írhatok, neked segíthetek elindulni ezen az úton. Ezen az úton, ami segít visszatalálnod önmagadhoz. Boldog vagyok, amiért itt vagy, velem tartasz, gyógyulsz, mert általad én is gyógyulok, így gyogyítva a kollektív női fájdalomtestünket.

Ha te is szeretnéd megosztani másokkal a történeted, a változásokat, amiken keresztül mentél a jóni-tojás használata óta, akkor fordulj hozzám bizalommal. Légy részese te is a most induló blogsorozatomnak, ami a Yoni talk nevet kapta,  amelyben más nők őszinte megtapasztalásait olvashatod a jövőben.

Helyek, ahova izgatottan várom a történeted:

Facebook

Instagram

Facebook zárt csoportunk

info@sacredgarden.hu

Teremtsünk együtt

By Oláh Barbara

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük